Автоклав АГ-10 синій газовий
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.АВТОКЛАВ ГАЗОВЫЙ ХАРЬКОВСКИЙ 20 Л
Автоклав Для зберігання м'ясних, рибних та інших продуктів у домашніх умовах. З його допомогою процес прискорюється вдвічі-тричі (що дає змогу економити час і енергоресурси), у разі високого режиму термообробки досягають гарних смакових властивостей продуктів і загибелі хвороботворних бактерій.
Технічні характеристики:
12 шт -0,5 л банок або 6 шт - 1,0 банок
Максимальний робочий тиск — 3,5 амт.
Габарити:
Висота → 530 мм
Ширина — 350 мм
Маса — 15 кілограмів
Комплектація
Манометр
Притискний механізм
Циліндричний корпус
Ніпель
Термометр
Кришка
Клапан запобіжний
Винт
Паспорт
Для зручності гармата потрібна практичний метод, щоб визначити, чи погрішений терморегулятор.
Підготовка до роботи:
Встановити манометр
Заповнити на 1/3 стійку термометра машинною оливою та встановити термометр
Укласти на дно автоклава у 2-3 шари щільної тканини (мішковину, джинс)
Поставити заповнені банки в автоклав. Між рядами та між собою банки нічим не переплітаються.
Банки не мають мати тріщин і бульбашок повітря в склі, інакше вони будуть лопатитися!
Заповнити автоклав водою так, щоб верхній банк був покритий шаром 1,5-2,0 см.
Закрити кришку, після чого автомобільним насосом зробити тиск 1,5 атм. І візуально (за допомогою мильної піни) і слуху перевіряють на герметичність, особливо в місці встановлення манометра. Герметність автоклава обов'язкова!
Підігріваємо автоклав і дотримуйтеся температури. Щойно температура досягла 120 градусів, засідає час і подальший процес варіння триває 15-20 хв. За час варіння температура підніметься до 120-125 градусів, а тиск підніметься до 5-7 атм (залежить від температури та об'єму повітря в автоклаві). Якщо автоклав не повністю завантажується, тиск нижчий. Після повного вимкнення автоклав залишають для охолодження до 30 градусів. Тільки після охолодження через золотавник обережно розмощують повітря й відкривають кришку автоклава!
Рекомендація для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервування для будь-якого обсягу завантаження автоматично однакові.
Орієнтальний час стерилізації продуктів в електричному автоклаві:
яловичина — 60 хв
Курка — 40 хв
Риба 25 хв
Овочі 15 хв
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Укрпромтех |
Країна виробник | Україна |
Тип | Автоклав |
Об`єм | 30 л |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Товщина стінок | 3 мм |
Стан | Новий |
- Ціна: 2 480 ₴