Автоклав АГ-30 синій газовий
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.АВТОКЛАВ ГАЗОВЫЙ ХАРЬКОВСКИЙ 30 Л
Автоклав Для того щоб зберігати м’ясні, рибні та інші продукти в домашніх умовах. За його допомогою процес пришвидшується у 2-3 рази (що дозволяє економити час і енергоресурси), при високому режимі термообробки досягають хороших смакових властивостей продуктів і загибелі хвороботворних бактерій.
Технічні дані:
24 шт -0,5 л банок або 12 шт - 1,0 банок
Максимальний робочий тиск — 3,5 амт.
Габарити:
Висота → 530 мм
Ширина - 350 мм
Маса - 15 кілограмів
Комплектація
Манометр
Притиснений механізм
Циліндрічний корпус
Ніппель
Термометр
Кришку
Клапан запобіжний
Винт
Паспорт
Для зручності пушка потрібен практичний метод, щоб визначити, чи терморегулятор погрішний.
Підготовка до роботи:
Встановити манометр
Заповнити на 1/3 стойку термометра машинною маслом і встановити термометр
Укласти на дно автоклава в 2-3 шари щільної тканини ( мішковину, джинс)
Поставити заповнені банки в автоклав. Між рядами і між собою банки нічим не переплітаються.
Банки не повинні мати тріщин і бульбашок повітря в склі, інакше вони будуть лопатитися!
Заповнити автоклав водою так щоб верхній банк був покритий шаром 1,5-2,0 см
Закрити кришку, після цього автомобільним насосом створити тиск 1,5 атм. І візуально (за допомогою мильної піни) та слуху перевіряють на герметичність, особливо в місці установки манометра. Герметність автоклава обов'язкова!
Підігріваємо автоклав і слідуємо за температурою. Як тільки температура досягла 120 градусів засідають час, і наступний процес варіння триває 15-20мін. За час варки температура підніметься до 120-125 градусів, а тиск підніметься до 5-7 атм ( залежить від температури та об'єму повітря в автоклаві). Якщо автоклава не повністю завантажується, тиск нижче. Після повного вимикання автоклав залишають для охолодження до температури 30 градусів. Тільки після охолодження через з золотавник обережно розтрощують повітря і відкривають кришку автоклава!
Рекомендація для отримання досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервування для будь- якого обсягу звантаження автоматично однакові.
Орієнтальний час стерилізації продуктів в електричним автоклаве:
яловичина — 60 хв
Курка — 40 хв
Риба 25 хв
Овочі 15 хв
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Укрпромтех |
Об`єм | 30 л |
Країна виробник | Україна |
Тип | Автоклав |
Товщина стінок | 3 мм |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Стан | Новий |
- Ціна: 2 640 ₴